keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

4kk neuvolassa

Käytiin Naperon kanssa neuvolassa. Tällä kertaa oli myös lääkäri. Puhuttiin neuvolatädin kanssa minun jaksamisesta ja pojan kehityksestä. Kerroin kuinka poika on oppinut kääntymään mahalta selälleen ja nauramaan. Pituutta pojalle oli tullut suhteessa aika vähän, niin neuvolatäti antoi ohjeet kiinteiden aloittamiseen. Myöskin minun jaksamisen kannalta suositteli aloittamista. Olenkin ollut nyt erittäin väsynyt ja pinna kireellä. Napero on ollut niin super vaativana ainakin reilu pariviikkoa.(vaativa on ollut aina) Nukkuu nykyään päivällä vain 1h unia, jos sitäkään. (ennen vaunuissa jopa 3h) Lisäksi roikkuu rinnalla ilta kahdeksasta ainakin yhteentoista. Yölläkin tankkaa maitoa tunnin välein. Yhden 3h pätkän saan välillä nukkua. (ennen sain nukkua 2-4h pätkiä) Lisäksi pitäisi jossain välissä ehtiä Poitsuakin hoitamaan ja hänen kanssaan leikkimään.

 Lääkäri tutki vauvelin ja kaikki oli kunnossa. Otsasta sanoi, ettei usko sen olevan atooppista. Otsan iho on vaan tosi kuiva ja tarvii päivittäisen perusrasvauksen. Ceridalia ollaan nyt käytetty joka aamu ja pahimpaan punoitukseen bebantenea. Lääkäri sanoi, että niillä voi jatkaa. Tänään iho olikin poikkeuksellisen hyvä! Lääkäri oli sitä mieltä, että kiinteiden aloittamisesta voisi jutella vasta 5kk neuvolassa. Pituus kasvun hidastumista ei tarvitsisi säikähtää. Näin kuuleman käy usein jos vauva on pelkästään rintamaidolla ja on noin muuten aikas tuhti. Toki saan aloittaa, jos itse koen sen ajankohtaiseksi.

Pituutta Naperolla oli 63.4cm, painoa 7270g ja pipo oli 43,3cm. (Poitsu samanikäisenä oli hellyyttävän pikkuinen 6410g, 62cm ja pipo 41,5cm

Neuvolakorttissa lääkärin kirjoittamana

"Kasvu ja kehitys ok
Silmät, korvat, iho, nielu,kieli,sydän, keuhkot,vatsa, lonkat, 
kivekset ok!
Norm, neuvola-seurannat 5kk"


Huomenna Napero saa sitten perunaa lounaaksi. Katsotaas saakos tämä äiteekin taas nukkua yöllä edes niitä 2h pätkiä.  :)


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti yöt paranevat. ja päiväunet myös! Jaksamisia sinne <3

    VastaaPoista
  2. sade, kiitti! toivotaan, että lisäruoka auttaisi parempiin uniin.

    VastaaPoista