sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Neuvolassa

Enpäs ole kertonutkaan yhtään neuvola reissuistani. Neuvolassa ollaan kuitenkin jo viisi kertaa käyty. Joka kerta hieman pelottaa, joko nyt raskausmyrkytys oireet löytyy. Onneksi vielä ei mitään ole löytynyt. Viimeksikin oireet alkoivat vasta rv29 tietämillä. Jänniä aikoia siis edessä.

Ensimmäinen neuvola oli rv 9+5 paino oli jo ensimmäiseen neuvolaan noussut noin kolme kiloa. Kyllä olin hieman "järkyttynyt". Verenpaineet onneksi kunnossa 114/70. Toinen neuvola oli rv 13+1 paino oli noussut +457/viikko eli aika reilusti. Tulee verrattua poitsun äitiysneuvolakorttiin ja silloin paino oli vaan laskenut. Paineet kohdillaan kuitenkin 103/72. Seuraavaan neuvolaan menin rv 17+4 silloinkin painoa oli tullut +440/viikko. Paineet kuitenkin 113/71. Rv 22+4 painoa oli tullut +620/viikko, kääk! Tälläistä painon nousua ei ollut Poitsun aikana tullut kun vasta joskus ihan loppuraskaudessa. Viimeksi olikin neuvola rv 27+1 silloin oli neuvola+lääkäri. Lääkärikin vähän katseli painon nousuani, mutta totesi sitten ettei haittaa kun olen niin hoikka. Juteltiin raskausmyrkytyksestä. Muistutti että kotona pitää muistaa paineita katsella noin kerta viikossa.

Nyt on siis painoa ensimmäisestä neuvolasta katsottuna tullut n.8,5kg...ei ihme, että tässä on jo vaikeaa tehdä mitään. Maha alkaa olemaan jo vähän tiellä.

Viimeisimmän neuvola+lääkäri reissun jälkeen kävin kahviossa kahvilla. Tietenkin otin pullankin. Ei tarvitse ihmetellä mistä moinen painon nousu johtuukaan. heh! :)


1 kommentti:

  1. Ihania neuvolakuulumisia. Mulla aina noussut paino reilusti just raskauden alkuvaiheessa.
    toivon että kaikki menee hyvin koko odotuksen ajan <3

    VastaaPoista