tiistai 25. syyskuuta 2012

Nukkekoti projekti alkaa

Ajatus omasta nukkekodista heräsi jo jonkin aikaa sitten. Katselin jonkun aikaa kirppareilta valmiita taloja. Semmoisia perinteisiä kaksi kerroksisia, jollainen minulla oli lapsena. Niiden korkea hinta (+20e) ja todella huono kunto sai minulle inspiraation tehdä nukkekoti ihan itse. Saisin ihan semmoisen kun haluisin. Mikäli sikäli osaisin toteuttaa haaveilemani nukkekodin ihan oikeasti.

Projekti lähti ihan tosissaan käyntiin 25.8.2012 kun pihavarastostamme löytyi ylimääräistä vaneria. Suunnittelin ensin hieman paperille ja piirsin osat vanerille. Hieman mitat heitti, kun työkaluinani oli vain rullamitta, pätkä viivoitinta ja kuulakärkikynä. Sen jälkeen pakkasin vanerit ja pojan autoon ja lähdettiin minun vanhemmille. Isäni sitten leikkeli sirkkelillä/kuviosahalla piirtämäni osat ja hieman korjailikin mittojani. Vintin väliseinät ja takaseinä jäi leikkaamatta, koska niiden lopullista mittaa ei vielä oikein tiennyt. Ne sitten leikkasin myöhemmin omassa autotallissa käsisahalla. Yhdistin seinät, lattiat ja katon liimalla. Sen kanssa olikin aikamoista tappelua, kun liima ei kuivunutkaan niin hyvin mitä luvattiin. Lopulta käytin kahta erinlaista liimaa. Kummatkin saman merkkistä Pattex- liimaa. Ehkäpä helpommalla olisin päässyt jos olisin käyttänyt ihan rehtiä vasaraa ja pikku nauloja. Takalevyn kanssa joudun käyttämään liiman lisäksi nauloja ja akryylimassaa peittämään raot. Sen verran huolimattomasti tuli liimattua osia toisiinsa. Katsotaan nyt mitä tästäkin tulee. Pohjamaalasin osat valkoisella ja keltaisella spray maalilla. Vaneri imi melkein kaiken värin. Siksi ollaan Poitsun kanssa maalattu taloa nyt akryyliväreillä. Katosta tuli musta ja talon sisältä kaikki huoneet valkoisiksi. Ulkoseinät maalataan keltaisiksi.

Nukketalon seiniä.

Nukketalon lattioita.

Katon liimausta.


Takaseinän kiinnitystä. Paljon painoa päällä, että liima pitää.


2 kommenttia:

  1. jännää :) tulee varmasti hieno!

    VastaaPoista
  2. Oi kun tulee varmasti hieno! Mäkin olen haaveillut jo useamman vuoden ajan nukkekodista. Mutta minä kyllä ostan valmiina :)) en osaisi itse tehdä. Mutta haluan sellasen vanhan eli joskus jos kirppikseltä eteen tulee... :))

    VastaaPoista