perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kahden yön kesälomareissu 2/2

Seuraavana aamuna nukutaan suhteellisen pitkään. Ollaan sentään nukuttu, vaikka oli niin tuskaista. Mökistä meinas loppua happi. Poitsu ja isi menevätkin heti aamu uinnille. Joskus puoli yhdentoista aikaan lähdetän liikkeelle. Ensin tutustumme ihanan tunnelmalliseen Verlan alueeseen. Kalliomaalauksiakin oli siinä ihan lähettyvillä. Verlan puuhiomossa-ja pahvitehtaan sisätiloissa ei käyty. Sen sijaan ihasteltiin rakennuksia ulkoapäin,  juotiin pulla kahvit ihanissa maisemissa. Kolusin käsityöputiikkeja. Ihania juttuja, mutten raaskinut ostaa. Periaatteessa kun osaisi itsekkin tehdä koruja yms. Olen nykyään vaan niin saamaton, etten saa aikaiseksi enää tehtyä. Siellä oli myös lampaita. Niitä ruokittiin urakalla. Metsämansikoitakin löydettiin, nam! Tälläisissä maisemissa tulee itselleenkin semmoinen olo, että oispa kiva asua ihan maalla. Lampaita, kanoja, käsitöitä ja kaunista pihapiiriä. Tosin talvella voisi olla jo ikävä kotiin. Matka jatkuu yhden jälkeen. Käydään matkalla lakutehtaalla. Sitten mennään kiertelemään Kouvolan museo korttelia. Se oli vähän pettymys. Apteekki museo oli suljettu kokonaan. Ei kai tuollainen museo toimintakaan ole enää kannattavaa? Tehtiin sitten vaan pikainen kierros ja jatkettiin matkaa. Käytiin ABC:llä syömässä. Olikin jo ihan hirveä nälkä!! Mikä oli todella uskomatonta ja ihanaa. Huomasin kummitätini samaisessa huoltamossa. Kyllä olin erittäin hämmästynyt, että mitä ihmettä hän täällä teki. Samoin oli tätini. Kyllä on pieni maailma. Ei edes kesälomareissulla pääse suvusta eroon, heh,heh! Ihana oli nähdä maailman parasta kummitätiäni. Hän jatkoi sitten matkaansa kaverin mökille ja me jäimme ihastelemaan huoltamon lähellä ja pihassa olevia lentokoneita. Sitten mentiin Utin linnoituksia katsomaan. Siellä oli mustikkaa ja PALJON! Lapset tykkäsi herkutella ihan suut sinisinä. Vähän ennen kuutta palattiin takaisin mökillemme. Käytiin uimassa, leikkipaikalla leikkimässä. Yöhän oli taas hyvinkin tuskainen...tälläkertaa meillä oli hyttyskarkotteita! Siitäs saitte hyttyset. Ovi oli yöllä raolla ja saatiin nukkua.

Aamulla jatkoimme matkaa, niin että ehdimme Puotimuseoon yhdeltätoista. Se oli kyllä kiehtova paikka. Kuinka ihmiset ovatkin keksineet säästää, vaikka minkälaista purkkia ja putelia. Olisin ottanut kuvan, mutta kuvaaminen oli kielletty. Meillä kävi hyvä tuuri, kun oltiin ainoat asiakkaat. Museon pitäjä kertoi meille hauskoja ja mielenkiintoisia tarinoita. Kiersi meidän kanssa koko museon kertoen juttuja. Poitsukin innostui kyselemään vähän kaikesta, että mikä tämä on? Matkat sitten taas jatkuu ja käydään syömässä. Lahteen Launeen leikkipuistoon leikkimään ja sitten kotiin. Ihana reissu, mutta ihanaa on se olla kotonakin.

2 kommenttia:

  1. Ihana kesä ja reissaaminen. Saitte kyllä kivat kelit. Ihanan näköistä. on kyllä jännä kuinka välillä törmää tuttuihin mitä ihmeellisimmissä paikoissa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihana kesä tosiaan! Tämä reissu oli vihdoinkin kesäinen ja lämmin. Pieni on maailma! <3

      Poista