keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kiva uimapaikka ja sekopää ampiaiset

Kaverini vihjeestä löydettiin meille se oikea uimapaikka. Paikka on rauhallinen, eikä laituria ole. Laiturit ovat hankalia paikkoja, kun lapset haluavat mennä sinne kokoajan roikkumaan ja reikkumaan. Eivät vielä osaa uidakkaan, niin niitä me ei tarvita. Lisäksi ranta on matalaa ja pehmeä hiekkaista. Kiva paikka. Lapsetkin olivat koko 2,5h ajan kilttejä. Ei tarvinnut komentaa yhtään. Kerrankin voin sanoa nauttineeni rannalla olosta. Kaverinikin saapui lastensa kanssa uimaan. Oltiin yhdessä noin tunnin verran. Mukavaa oli nähdä pitkästä aikaa. Kivaa oli! Ampiaiset vaan olivat sielläkin riesana!

Pihassa kukkii syysleimu ihanasti. Ihanan iso puska onkin tänä vuonna kasvanut. Pihalla viihtyisi nyt paljon, mutta ampiaiset roikkuu minussa ihan riesaksi asti. Alkaa jo ärsyttää! En tiedä mikä minussa niitä niin viehättää. Mitään tuoksuja en enää oo uskaltanut ees pitkään aikaan käyttää. Viime kesänä moista ongelmaa ei ollut. Tänä vuonna olenkin saanut kokea sitten ampiaisen piston. (Viimeksi lapsena muistaakseni.) Kainalon läheisyyteen. AUTS! Kyllä sattu. Kirveli ja pisteli. Illalla palelin, vaikka olin peiton alla ja aamulla heräsin kamalaan pääkipuun. En tiedä johtuko pistoksesta vai mistä? Vieläkin pistokohta punainen ja kutiava. Vaikka pistämisestä on jo aikaa. Siitä lähtien on tullut kyllä pieni kammo. Ei meinaa enää uskaltaa pihalle mennä. Heti ovat iholla. Eilen viimeksi kutitti käden taakse ja onneksi kurkkasin ennen kun läimäytin. Ampparihan se siinä. Pyyhkäisin varovasti sen kädestäni ja juoksin sisälle turvaan.

Pikku Naperoakin pisti silmän alapuolelle. Reilu viikko sitten. Mentiin sairaalan päivystykseen ja poika sai heti siellä lääkettä. Sitä syötiin seuraavat viisi päivää. Lisäksi annoin kyypakkauksesta yhden tapletin. Tietenkin murskattuna pieneen määrään mehua. Silmä ei onneksi muurautunut umpeen, mutta olihan poika päivän vähän viirusilmäisenä. Silmän alla on vieläkin pikku reikä muistona.

Onko keksitty suihketta, joka karkottaisi Ampiaiset pois iholta? Ihan niinkuin on hyttyskarkoitettakin. Jos jollain on vinkkejä, niin oltan ne ilolla vastaan!!

2 kommenttia:

  1. Auts noita ampiaisia. Niitä pörrää nyt kyllä hirveesti ihan iholla :( sisälläkin on heti jos ovi vähänkin aikaa auki :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne raukat on jääneet työttömiksi ja siksi haahuilevat sinne tänne ja tekevät kiusaa. Pysyisivät vaan minusta erossa!! Mulla oli käytössä se naistenkympistä saatu dödö, nyt vaihdoin toiseen ja tuntuis, että ampparit ei enää niin sankoin joukoin mua ahdistele...tai sitten vaan olen ollut vähemmän ulkona. ;)

      Poista