tiistai 16. joulukuuta 2014

2v hammashoitolassa

Mentiin muutama viikko sitten Naperon ensimmäiseen hammastarkastukseen. Poitsulla ensimmäinen oli jo 6kk iässä, mutta nyt niitä on näköjään vähennetty ja ensimmäinen onkin vasta 2-vuotiaana.

Kyllä jännitin avaako poika ollenkaan suutaan. Pelkoni oli kuitenkin ihan turha. Napero oli kyllä hieman ujosti ja halusi äidin syliin, mutta avasi suunsa reippaasti ja antoi tutkia suun hienosti. Hoitaja sai otettua hammasnäytteenkin pojalta hyvin. Kyllä olinkin ylpeä pojastani. Myös Poitsu 5v oli mukana ja hänkin käyttäytyi oikein mallikkaasti. Napero sai tarran ja hammasharjan mukaansa. Olipas iloinen poika saamisistaan. Minä sain neuvoja kuinka pitää muistaa pestä lasten hampaat aamuin-ja illoin. Käyttää xsylitoli pastilleja ja fluorihammastahnaa. Syödä vain viisi/kuusi ateriaa päivässä. Ja vaikka mitä muuta. Mentiin sitten vielä oikein kahville kahvilaan lasten kanssa. Pojat ottivat mehut. Otettiin tietenkin pullaakin.

 Kirje tulikin jo kotiin ja onneksi Naperonkin testi näyttää nollaa. Ihan niinkuin isoveljensäkkin testi aikoinaan. Poitsulla kirjeen saatua 2-vuotiaana seuraava tarkastus oli vasta 5-vuotiaana, mutta Naperolla onkin jo 3,5-vuotiaana.

   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti