sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

4V synttärijuhlat

Melua ja meininkiä oli. Kerrassaan ihanat dino juhlat. Poitsu sai paljon ihania lahjoja ja kortteja. Paljon dinosauruksia. Tein juhliin dino täytekakun, jossa daim-vadelmatäyte ja itse tehty fudge massa päällä. Kinuski kissa leipoo kirjasta löytyi niiden ohjeet. Itse dino kakun ulkonäön idean löysin nettiä selailemalla. Dinonharja/selkäpiikit/ruskeat silmät ovat irtokarkeista löytyneitä suklaita. Kynnet ja hampaat ja muut valkoiset osat marsipaania. Dino makaa "hiekalla" eli suklaa karkeissa. Leivoin myös porkkanamuffineita, juustoritareita, mustikkamarmoroidun juustokakun. Kiitos ihanille juhla vieraille, kiitos juhlien lepomusten onnistumisesta ukille, kun haki Poitsun kanssaan leikkimään ja kiitos kummitädille Naperon nukuttamisesta. Sain jutella hetken veljeni kanssa.

täytekakku täytetty.

päällystetty kernalla.

Fudgemassa laitettu.

suklaa harjas.

Tähän malliin tein kakun jo edellesenä päivänä.

Nämä laitoin kakkuun vasta juhlapäivänä.


Silmät, hampaat yms lisätty juhlapäivänä.
"hiekka" eli suklaakarkit laitettu. Valmis!

Juustoritarit. Osan tein dinomuotilla.

juustokakku. Pirkkaledestä löytyi ohje.

muffinit ennen päällistä.

Valmiit!

voileipäjuna.

Dinokoriste.

Dinonpesä.

Dinokekesejä.

juhlapöytä. Paljon herkkuja.
Poitsun lahjoja.paljon lahjoja.


ihania kortteja ja piirustuksia.

2 kommenttia:

  1. KÄÄK miten hauska dinokakku, mahtava! :D Mua jäi kiinnostamaan nyt ton fudgemassan ohje... Käyttäytyykö se samalla tavalla kuin normaalit valmiit sokerimassat?

    VastaaPoista
  2. Fudge massani tehtiin 600g fudgekarkkeja+ 1/2dl kuohukermaa. Kattilassa kuumennetaan keskilämmöllä niin kauan kun yhtenäinen seos. Sitten leivinpaperi johonkin kippoon ja massa sinne. Annetaan jäähtyä ja lopulta jääkaappiin mieluiten yön yli.Aikalailla samalla tavalla käyttäytyy, kun esim. marsipaani. Plussaa on vain, että maistuu paremmalta ja ei vetisty niinkuin marsipaani , vaikka levittäisi kakun päälle jo edellisenä päivänä. Fudge massa säilytetään jääkaaapissa, mutta pitää muistaa ottaa ajoissa huoneen lämpöön. Minä otin n.3h ennen kaulintaa ja oli kyllä tosi kovaa. Lämpeni/pehmeni kyllä kun pilkoin neljään osaan ja pyörittelin käsissäni ja välillä kaulin. Lopuksi sain ihan hyvin koko ison kasan yhteen ja kaulin sen isoksi yhtenäiseksi levyksi ja länttäsin dinokakun päälle. Samalla periaatteella kun esim. marsipaani laitetaan.

    VastaaPoista