täytekakku täytetty. |
päällystetty kernalla. |
Fudgemassa laitettu. |
suklaa harjas. |
Tähän malliin tein kakun jo edellesenä päivänä. |
Nämä laitoin kakkuun vasta juhlapäivänä. |
Silmät, hampaat yms lisätty juhlapäivänä. |
"hiekka" eli suklaakarkit laitettu. Valmis! |
Juustoritarit. Osan tein dinomuotilla. |
juustokakku. Pirkkaledestä löytyi ohje. |
muffinit ennen päällistä. |
Valmiit! |
voileipäjuna. |
Dinokoriste. |
Dinonpesä. |
Dinokekesejä. |
juhlapöytä. Paljon herkkuja. |
Poitsun lahjoja. |
paljon lahjoja. |
ihania kortteja ja piirustuksia. |
KÄÄK miten hauska dinokakku, mahtava! :D Mua jäi kiinnostamaan nyt ton fudgemassan ohje... Käyttäytyykö se samalla tavalla kuin normaalit valmiit sokerimassat?
VastaaPoistaFudge massani tehtiin 600g fudgekarkkeja+ 1/2dl kuohukermaa. Kattilassa kuumennetaan keskilämmöllä niin kauan kun yhtenäinen seos. Sitten leivinpaperi johonkin kippoon ja massa sinne. Annetaan jäähtyä ja lopulta jääkaappiin mieluiten yön yli.Aikalailla samalla tavalla käyttäytyy, kun esim. marsipaani. Plussaa on vain, että maistuu paremmalta ja ei vetisty niinkuin marsipaani , vaikka levittäisi kakun päälle jo edellisenä päivänä. Fudge massa säilytetään jääkaaapissa, mutta pitää muistaa ottaa ajoissa huoneen lämpöön. Minä otin n.3h ennen kaulintaa ja oli kyllä tosi kovaa. Lämpeni/pehmeni kyllä kun pilkoin neljään osaan ja pyörittelin käsissäni ja välillä kaulin. Lopuksi sain ihan hyvin koko ison kasan yhteen ja kaulin sen isoksi yhtenäiseksi levyksi ja länttäsin dinokakun päälle. Samalla periaatteella kun esim. marsipaani laitetaan.
VastaaPoista