maanantai 22. heinäkuuta 2013

Napero 8kk

Nauraa, kikattaa ja virnuilee nenä rutussa ja hampaat irvessä. Heiluttaa toisten mukana päätään sivulta toiselle. Se on pojasta kiva leikki! Taputtaa. Itkee, kiukkuu ja raivoo. Välillä heittää kunnon lötköpötkö raivarin. Suuttuu kovin helposti, jos ruoka myöhästyy tai jos väsy iskee. Ei ole mikään sylivauva. Paitsi jos kaikki ei ole hyvin. Kaipaa menoa ja meininkiä. Haluaa lattialle/maahan konttamaan ja tutkimaan paikkoja. Tulee jo rikkomaan isomman leikkejä. Isoveli on kuitenkin todella tärkeä ihminen. Saa parhaimmat naurut.

Välillä tuntuisi kun poika ihan puhuisi. Hirvee on jokeltelemaan ja ääntelehtimään. Olen kuulevinaan ensimmäiseksi sanaksi " Eii" Sitä hokee kontatessa pahan tekoon. Välillä kuulostaisi "äihtii" =äiti. Tietää jo nimensä. Kutsuttaessa kontaa kovaa vauhti luokse. Varsinkin jos kyse on kylpyyn menosta. Konttaa pieni poika jo pitkin ja poikin. Ryömiminen on vähitellen muuttunut konttaamiseksi. Nykyään ihan harvoin enää ryömii. Konttaamisessa aika hassu tekniikka. Toinen jalka "konttaa" ja toinen  harppoo vauhtia, niin että jalkapohja on maassa. Nousee tukea vasten seisomaan. Nousee ihan jokapaikkaa. Jopa minun jalkoihini seisomaan. Repii pöydiltä liinoja ja tavaroita. Laskeutuukin oikein hienosti. Aika harvoin sattuu mitään. Ulkona työntökärryihinkin nousi tasan 8kk iässä ja käveli aika hurjaa vauhtia kärryillä. Huojuvia juoksu askelia sanoisin. Menin apuun, kun näytti siltä, että kärryt vei poikaa, eikä poika kärryjä. Suussa kuusi hammasta. Niitä ollaan kiukuteltu.

Yöllä vielä syö tissiä. Yritin 7kk korvilla vierottaa, mutta huusi viikon ja luovutin. Olin ihan liian väsynyt! Herättää siis vielä 1-3kertaa yössä ja "syö". Nukutan syliin laulamalla ja annan rinta-ja pullo maitoa. Rintamaito ei enää riitä, mutta pulloa ei meinaa huolia. Siksi niiden yhdistelmä taktiikka. Juo kyllä välillä 100-200ml pullosta. Lopulta siirrän omaan sänkyyn nukkumaan. Ekalla herätyksellä otan viereeni nukkumaan.

Vaatteissa kokoa 74-80cm. Pääosain jo 80cm varsinkin paidoissa/bodeissa. Tuttia syö päivällä, muttei aina yöllä huoli ollenkaan ja juuri sain vaihdettua pikku tutit isompiin (6-18kk) Ei meinannut millään isompia huolia. Kakosteli vain.

Vaipoissa etsitään sitä parasta yövaippaa. Päivällä muumin housuvaippa, mutta yöllä se pettää. Yöllä siksi´käytössä olut pampersin teippivaippa. Muuten hyvä, mutta Napero on niin vallaton, ettei pysy paikoillaan, niin varsinkin mummon on tosi vaikea saada vaippa kunnolla. Myös itse kaipaan housuvaipan helppoutta tällä hetkellä. Nyt sitten kokeilussa liberon housuvaippa. Pampersin housuvaippa ei jotenkaan pysy pojalla. Varsinkin nyt kun bodyjä ei käytetä. Juuri samaisesta syystä eli ei pysy paikoillaa ja hankala napittaa bodyjä. Paita+housu yhdistelmä on näin kesällä paljon parempi. Syksyllä taas sitten enempi bodeja, ettei maha ole kokoajan paljaana. Neuvolassa käydään vasta tiistaina. Neuvola kuulumisia siis myöhemmin.


1 kommentti:

  1. Ihana pikku vilpertti! Onnea 8kk kummipojalle. Pitäisi taas nähdä! <3

    VastaaPoista